Fotel Kritikus

Kritika arról, amit csak látok

Az: Második fejezet (2019)

2019. szeptember 05. 08:27 - krono_gabor

Ahogy az alkotók is többször kihangsúlyozták ez a film nem egy második rész, hanem ugyan az a film csak 1 részletben túl hosszú lett volna a történet, és így kettészelték.

Bár ez így is hosszú lett a maga 3 órájával, de ha érdekel, hogy szerintem megéri-e akkor kattints a továbbra.

Tovább
Szólj hozzá!

Villámkritika: Időbevándorlók(2019)

2019. augusztus 23. 07:58 - krono_gabor

Egy újabb HBO sorozat, méghozzá az európai divíziótól. Természetesen megnéztem az első részt, és ez alapján próbálom kitalálni milyen is lesz a minőség a jövőben, és meghozni a kedveteket ahhoz, hogy ti is belenézzetek és adjatok neki egy esélyt a jelenben.

Tovább
Szólj hozzá!

Volt Egyszer Egy... Hollywood (2019)

2019. augusztus 15. 17:26 - krono_gabor

A kilencedik....

Aki szereti Tarantinot, annak teljes szívből ajánlom a filmet, hiszen annak kihagyhatatlan, de valljuk be az aki eljut oda, hogy ezt elolvassa annak nem elég annyi, hogy Tarantino 9. filmje megy a moziban, neki ez nem jelent garanciát (pedig jelenthetne) így megírom róla a véleményem spoiler nélkül.

Tovább
Szólj hozzá!

Villámkritika: Csernobil(2019)

2019. május 08. 08:30 - krono_gabor

Olyan világban élünk végre ahol már a sorozat egy új részének megjelenésének pillanatában hozzáférhetünk legálisan online, így nem a TV előtt ülve várjuk ezeket az alkotásokat, hanem akkor nézzük meg amikor csak akarjuk.
Tegnapi napon debütált Csernobil az HBO saját gyártású sorozata is azonnal elérhető volt online, de megéri rászánnunk az időt?

Tovább
11 komment

Zöld könyv (2018)

2019. február 22. 08:30 - krono_gabor

024.jpg

Megint elérkeztünk abba a szakaszába az évnek, hogy itthon is lassan vászonra kerülnek azok a filmek, amelyeket Oscarra jelöltek, és a hazai forgalmazók ekkor észbe kaptak, hogy lehet lenne értelme ezekkel elárasztani a magyar piacot.
Így sikerült szerencsére eljutnom a Zöld könyv című, már elsőre is szórakoztatónak kinéző filmre, amiről ha érdekel a véleményem akkor kattints a továbbra.

Tovább
Szólj hozzá!

Aladdin és társai… Kell ez nekünk?

2019. február 20. 08:30 - krono_gabor

Első felvonás: mi is a reboot, és a remake?

Az elmúlt években egyre több olyan film lát napvilágot, amelyre nem húzhatjuk az egyediség köntösének még egy leszakadt gombját sem, mivel ezek mind-mind rebootok/remakek. Ennek a jelenségnek nem a megfejtését szeretném megtalálni ebben a cikkben, csak egyszerűen foglalkozni akarok vele, és azzal, hogy milyen hatással lehet ez nem csak a filmek világára, de a nézőkre is. Mindez mellett pedig érdekel, hogy szükség van-e ezekre a filmekre, és ha igen akkor miért?

Tovább
2 komment

A csempész (2018)

2019. január 11. 08:30 - krono_gabor

Már a hónapban volt olyan film, amire a frissítő kifejezést használtam, de akkor a stílust frissítette az az alkotás. Most is csak ezt a jelzőt tudom mondani, hogy frissítő, de teljesen máshogyan. Nagyon régen jöttem úgy ki filmről, hogy ez most tetszett, és pont ennyi volt ebben, tökéletesen bemutatta, amit szeretett volna. Élveztem amit láttam.

Tovább
Szólj hozzá!