Fotel Kritikus

Kritika arról, amit csak látok

Villámkritika: Boldog halálnapot! (2017)

2017. november 17. 08:00 - krono_gabor

Ez a szekció olyan írásokkal lenne tele, amelyeket szeretnék nektek megmutatni, de maga a film nem igényel, vagy nem érdemel többet pár rövid mondatnál.
Ezek azért lennének itt, hogyha valaki a reggeli KV-ja mellett szeretné eldönteni, mi is legyen az esti szórakozás a moziban, csak beleolvas ebbe és máris tudja, hogy szeretné-e bevállalni az adott filmet.

Az első áldozatom pedig a Boldog Halálnapot!

A film egy igazán szabadszellemű egyetemista hölgy egy napját dolgozza fel, csak egy kis csavarral, hiszen a kedves lány minden nap ugyan azt a hétfőt éli át, ami a születésnapja, és minden esetben a halálával zárul. Ebben a nehéz helyzetben próbál nem megőrülni a csaj, és egyben kideríteni, hogy ki is az, aki vadászik rá.

Ezt a leki hullámvasutat követhetjük végig az egész film során, nem túl sok újító ötlettel, de annál inkább szórakoztatóan. A teli moziteremben egy emberként tudtunk nevetni mindenkivel, és nem volt olyan pillanat mikor annyit engedett volna a film, hogy elinduljon a megszokott pisidömping. Ebből is látszik, hogy hozza a film azt, amit kell, egy esti popcornmozit, amit bárki élvezhet, bármilyen előismeret nélkül.

Ez egy korrekt tini ”horrorka”, mivel a horror elemek inkább a Sikolyra emlékeztetnek, mintsem a Démonok közöttre. Megkapjuk a tipikus jellemfejlődést, amit én csak Stifleres karakterívnek hívok (aki látta bármelyik Amerikai Pitét az biztosan érteni fogja).
De van egy dolog, amit nem kapunk, ez pedig az értelmes magyarázat az időhurokra, nah, de ezt majd rója fel neki az, aki ennek hiánya miatt nem szereti az Idétlen időkiget...

Röviden összefoglalva: menjetek el erre a filmre, megéri, és nem azért, mert annyit adna hozzá a mozi, hanem mert moziba menni jó, és ez egy jó kikapcsolódás, mind randira vagy csak egy haveri sörözés lezárásának, vagy éppen felvezetésének is tökéletes.

Ha szeretnétek ennél is apróbb szösszeneteket olvasni filmekről, vagy bármi másról ami a filmvilághoz kapcsolódik akkor keressetek Twitteren: https://twitter.com/Krono_Gabor

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotelkritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr3813292141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása