Fotel Kritikus

Kritika arról, amit csak látok

Végtelen útvesztő (2019)

2019. január 07. 23:05 - krono_gabor

Mostanában sok lett a horror, és a thriller a mozikban, és ennek én személy szerint nagyon is örülök, de ez az a műfaj, amit szerintem a legjobban el is lehet szúrni. Éppen ezért a trailer után érdemes elgondolkodni azon, hogy ezt sikerült-e elrontani?

Hát rövid válasz: Nem volt mit elrontani.

Hosszan pedig kezdjük a történettel amit spoiler nélkül leírva csak annyit szabad mondanom, hogy egy adag különböző típusú ember meghívnak egy szabaduló szobába, ahol akik első ként jutnak ki kapnak egy nagyobb összegű nyereményt. De természetesen ez nem teljesen az, aminek látszik és a játékosok erre nagyon lassan jönnek rá, ahogy haladnak szobáról szobára.

A film nem tesz le semmi újat, de nem is kell neki, hiszen mindenkitől összelopott mindent, ami eddig jó volt a hasonló alkotásokban pl. Cabin in the Wood vagy a Kocka. De ugye tudjuk, hogy jótól lopni nem bűn, főleg ha jól használjuk fel. És ennek a filmnek EZ sikerült.

Nekem frissítően hatott az, ahogy végigvezetett a szobák feladványain, és ahogy ezzel szépen lassan megismerhettük a karaktereket, akik közül páran többet rejtegetnek, mint amit elsőre gondolunk.
Maguk a feladványok ötletesek, és ez nekem el is vitte a filmet, tudunk együtt gondolkodni a szereplőkkel, és így tudunk is együtt izgulni.

Nah de persze óriási drámát se várjunk, és a dramaturg is valamikor éjszaka írhatta a dolgokat, hiszen a fordulatok, és csavarok előre kiszámíthatóak, és jól lekövethetőek.
Láthatóan nem arra épít a film, hogy majd itt mindenki mély morális tartalmat keres. Pedig ennek ellenére is minimális társadalomkritika fellelhető benne, de ez szinte ennek a műfajnak kötelező eleme.

A kamera képek egy az egyben a Végső állomásokat idézte, de azt is jól csinálta, hiszen engem meggyőzött, és ennyi elég is egy ilyen filmnél.

Zenével kapcsolatban nem vagyok benne biztos, hogy volt alatta, így ha igen akkor borzalmasan felejthető volt

Ha véletlenül beültök rá moziba, akkor nem tudtok mellé nyúlni, de azt ajánlom, hogy nézettek inkább ennél sokkal jobb filmeket, és majd ezt vegyétek elő egy esős tavaszi vasárnap délelőtt, mert garantált a szórakozás.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotelkritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr1014546006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása