Fotel Kritikus

Kritika arról, amit csak látok

Tűzgyűrű: Lázadás

2018. április 06. 08:30 - krono_gabor

Ennél a filmnél a nézők teljesen hülyék lesznek, vagyis inkább úgy fogalmazok, hogy túl okosnak akarják majd a barátaik előtt mutatni magukat, így megvonva az agyukat 2 óra teljes trash mozis szórakoztatástól

Most, hogy visszatértek a bejegyzések, sikerült kiválasztanom egy olyan premiert, ami senkit nem fog érdekelni, sőt, még magamat sem értem, miért mentem el erre moziba, de ezt majd a végén fejtegetem, így essünk is neki annak, amire mondhatni évek óta várok.

Történet: Háááát… ööö… ez így nehéz, de 10 évvel vagyunk az első film dicsőséges győzelme után, és főszereplőnek megkapjuk Jake Pentecostot (John Boyegat), akinek a nevére, ha nem emlékeztek, ne szégyelljétek magatokat, mert én sem tudtam, ki a fene ez. Ezért a film a szánkba rágja, hogy az első rész végén hősi halált halt Idris Elba (nem érdemli meg a film, hogy megkeressem, mi volt a karakter keresztneve) fia ez a srác. Meglepő módon a srác nem követi az apja nyomdokait, és inkább piti bűnöző lesz, aki régi Jaeger roncsokból lop alkatrészeket (erős SW áthallás van itt néha a képi világban). Majd aztán el kell kerülnie a csúnya, gonosz börtönt, amit csak úgy tehet meg, ha elmegy kiképzőtisztnek (gondolom ez is ismerős egy-két embernek). Ezt meg is teszi, és örökre megváltozik az élete, aztán Happy End és mindenki nagyon boldog.

Mindezek után kérem, tegye fel mindenki a virtuális kezét, akit bármennyire is érdekel ennek a filmnek a storyja?

Köszönöm.

Engem sem érdekel, csak az, hogy óriási robotok, óriási szörnyekkel küzdenek. Ennek a filmnek ez a lényege és értelme, aki ebben mélyebb dolgokat keres, vagy mélyebb dolgokra vágyik, az nem érti ezt az egészet, de ne menjünk ennyire előre, majd ezt a végén.

Vannak itt más színészek, mint például: Scott Eastwood, aki ugyanakkora színészi repertoárral rendelkezik, mint az apja az ő korában, tehát belőle még lehet valami, de nem ez a film fog segíteni az előmenetelében.

Cailee Spaeny, akiről eddig sem tudtam semmit, és ezután sem akarok, mert egyszerűen nem is teljesen értem, mit keresett ebben a filmben. Nem is értem sem a karakterének a szerepét, sem a castingot.

És a végén itt van Burn Gorman és Charlie Day, akik most is nagyon jól hozzák a humorfaktor 90%-át, a 2 teljesen idióta tudós szerepében.

Majd jussunk el oda, mi is az, ami nagyon fasza ebben a filmben: hááát öööö a koncepció, az, hogy szörnyekkel harcolnak robotok, akik faszán néznek ki.

DE, és nem véletlenül nagybetűs a de: egyes helyeken szar volt a CGI és nagyon keveset kapunk a bunyóból, ez nem segít a film megítélésén, hiszen ha pornót akarok nézni, akkor meztelen testeket és nemiszerveket akarok, ha pedig Tűzgyűrűt, akkor nagyon fasza robot-szörny csatákat akarok látni.

Mindent félretéve, tökéletes egyvelege ez a film a bugyuta forgatókönyvnek, a néhol indokolatlan dolgoknak, az éppen aktuális filmes utalgatásoknak és sablonoknak. Ez a film egy színtiszta trash, amit szerintem direkt csináltak, de ha nem, akkor is egy trash gyöngyszem, amit mindenkinek ajánlani tudok, hiszen ezen garantáltan jót fogsz szórakozni. Premierre ne menj, és ne fizess érte túl sok pénzt (tudom ajánlani a szerdákat), de menj el és nézd meg, hogy legyen harmadik rész. :)

Ha pedig azok közé tartozol, akik csak sárdobálással és szarozással tudják jellemezni ezt a filmet, akkor sajnálattal kell közölnöm, hogy te olyan kultúrsznob vagy, aki nem tudja értékelni, ha valami azért vicces, mert szar. Vagy annyira meg akarsz felelni a körülötted lévőknek, hogy nem vagy képes elengedni magad (ez a film kibaszott üzenete is elvileg).

Ennek a posztnak a végén kérek mindenkit, hogy tanuljátok meg értékelni a trasht. Ismerjétek be, hogy a Halálos iramban filmek annyira szarok, hogy jók, hiszen nem veszik komolyan magukat, és mégis mindenki élvezi azokat a filmeket.

Zárómondatként az esszenciája ennek a posztnak:

Azért sokkal, de sokkal jobb ez a film, mint a Transformers, mert az elejétől tudja, hogy ő egy gag, ő egy trash, és ezt pont ennyi komolytalansággal csinálja.

Ha érdekelnek tőlem rövid vélemények, vagy pillanatnyi kitörések akkor kövess Tweeteren:

https://twitter.com/Krono_Gabor

Ha érdekel mit mikor, és milyen véleménnyel nézek, de nem akarsz olvasni akkor less rá a Letterboxd omra:

https://letterboxd.com/Krono/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotelkritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr9113813090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása