Fotel Kritikus

Kritika arról, amit csak látok

Bosszúállók – Végtelen háború(2018)

2018. május 02. 08:30 - krono_gabor

Mondhatni kicsit megkésve foglalkozom ezzel a témával, de ennek megvan az oka és remélem ez egyértelmű is lesz mindenkinek az írás végére. Szerettem volna eltérni a megszokott „nem mondok semmit a filmről, mert az spoiler”, ezért 2 mondatban lezárom, hogy fasza volt.
Ehhez viszont idő kellett, ez eddig váratott magára.

Kezdjük a történettel, ahogy szoktam: hát ez a történet semmi újat nem mutat egy gyakorlott filmnézőnek, de a fordulatok, és a koncepció teljesen eltér a megszokott Marvel dolgoktól. Kijelenthetem, Thanos a legjobb Marvel főgonosz lett, és ez rá is nyomja a bélyegét a filmre. Ebben az értelemben a pozitív bélyegét. Nah, tehát röviden a történet, mert elkalandoztam:
Thanos megpróbálja összeszedni a végtelen köveket a Bosszúállók, és a még nem Bosszúállók, de a Földhöz valahogy köthető szuperhősök megpróbálják megakadályozni.

És igen, ez ennyi, ez ennél nem több, aki többet akar, az ne Marvelre üljön be az Istenért is. :D

Színészek és karakterek: hát erről is azt tudom mondani, hogy mindenkit láttunk már ebben a szerepben és tudjuk, hogyan hozzák ezeket a karaktereket és tudjuk, hogy jól.

Egyedül Thanos, aki új és említhető: hát ő is jó… most erre mit mondjak, CGI arc, amit tökéletesen megoldottak, néha méretbeli bakikkal. Ennyi, ez sem érdemel többet.

Egy kiemelhető dolog van a filmben, aminek nagyon örülök, de azért ez sem érdemel olyan komoly tapsot, mivel volt 10 éve a Marvelnek kitalálni, mi kell a nézőknek, ez pedig Thanos és az egész indíttatás és érvrendszer, ami miatt ő gonosz és meg akarja szerezni a köveket. Azaz ami miatt ezt a filmet emlegetni fogom majd több sörözésen is a haveroknak.

Zárásként, csak hogy tartsam a szokásos menetrendet: ez a film jó, meg KELL nézni a moziban, mivel nagyvászonra való, de ennyi és nem több.

És akkor jöjjön az, ami miatt csak most írom ezt meg. Személyes mondanivalóval és tapasztalattal kezdem. Egy őszinte vallomás: háát engem úgy nagyon ezek a filmek nem tudnak lázba hozni, szeretem a teóriákat, és azokat gyártani, és arról beszélni, mi is lesz majd a következő filmben, de ennyi. Művészileg ez az egész engem nem tud megérinteni, és akit igen, annak nagyon alacsonyan van a küszöb.

Ez az egész valahol a harmadik Vasember előtt kezdődött. Mindig elmentem a moziba, megnéztem a filmet voltak dolgok, ami nagyon tetszettek, de ennyi. Ott van a Fekete Párduc filmzenéje, ott van a Pókember lazasága és újítása. A Ragnarök teljes paródiába hajlása a mély storyval. De ezek ennyik, semmi több, ezt el kellett lassan fogadnom, és itt jött a meglepetés.

Emberek ezt a filmet zseniálisnak, és az elmúlt évek legelképesztőbb mozijaként élik meg… Ez nem igaz, ez nem az, és sohasem akart az lenni.
Ha valahol azt hallom, hogy annyira letaglózott valakit, hogy órákig nem tudott magához térni, akkor fel sem tudom fogni, mi lenne, ha ezek az emberek beülnének az új Bladerunnerre vagy az Anyámra. De nyilván ezek az emberek nem ülnek be, és ezért nem is sokkolódnak, ezért ilyen filmeken kell ledöbbeni, ami egy szórakoztató és nem bármit is mondó mozifilmnek van kikiáltva.

Nem tudom mi volt megrázó és mi volt annyira lélektaglózó ebben a filmben, nem tudom mi az, ami miatt mindenki örökre a szívébe zárja ezt. Egyszerűen ez egy nagyon jó film, ami borzasztóan szórakoztató, de ennél nem több. Nem is akar többet, a rajongók viszont kicsit túl magasra emelik, éppen ezért félek tőle, mi lesz majd, ha nem a rajongókat, hanem a filmszerelmeseket is ki akarja szolgálni a Marvel. Lehet nagyot zuhan.

Ha érdekel a véleményem a világról akkor kövess Twitteren : https://twitter.com/Krono_Gabor

Vagy nézd meg mit nézek mostanában: https://letterboxd.com/Krono/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotelkritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr9913883528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása