Fotel Kritikus

Kritika arról, amit csak látok

Hobbs és Shaw (2019)

2019. augusztus 01. 10:52 - krono_gabor

Sokszor mondjuk filmekre, és egyéb szórakoztató cikkekre, hogy ezek megbocsátható bűnök, hát erre ezt nem lehet így rámondani.
Ez a film az a bűn amit nem lehet, és nem is szabad megbocsátani.

Vágjunk bele, mert sohasem érünk a végére, tehát sztori:

Egy szőke csaj Hattie(Vanessa Kirby) aki az MI6-nél dolgozik, bead magának egy vírust egy akció alatt, hogy a nagy és gonosz Brixton(Idris Elba) ne tudja azt ellopni. De Brixton úgy intézi a dolgokat, hogy Hattiere kenje az osztagának meggyilkolását (ismerős ez valamelyik karakter eredettörténeténél?).
Természetesen a nagy, mamlasz és erős Hobbsot(Dwayne Johnosn) és a kifinomult angol fickót aki egy pezsgőüveggel gyaláz le egy bárt tehát Shawt(Jason Statham) kérik fel a szép de egyben eléggé halálos hölgy megkeresésére, és elkapására.
A megbízástól nagyjából a csaj elkapásáig a filmben olyan 10 perc telik el, így nem ez lesz a fő szál amin elindulhatunk, hanem ez amikor kiderül ki is Hattie, és Brixton, és elindul a teljesen agyament üldözés a világ minden szegletén keresztül.

Ez a film egy nagyon király alap lehetne annak a sokszínű és igazán humoros kommunikáció csokornak amit Hobbs és Shaw karaktere között kapunk, és ebben nincs is semmi kivetnivalóm, mert nagyon jókat szórakoztam mikor kettőjük faszméregetéséről van szó a filmvásznon.
De ez sajnos ennyi. A film a 2/3-ánál kifullad, és már igazából nem is akarjuk tovább nézni, csak megszégyenült arcal kisétálni, és elfogadni, hogy majd lesz egy második rész, amit megint felépítenek, megint meghallgathatjuk az „elmés” beszélgetéseket majd ott is jót szórakozunk.

A film utolsó harmada viszont eddig mindent felülmúl... de nem pozitívan. Csak egy gyors példa, aki emlékszik arra a jelenetre a mikor egy autóval húznak egy böhöm nagy széfet egy belvárosban, majd 5 autó és egy helikopter sem tudja elhúzni azt az egy autót a széffel az most idézze fel magában, és azt is mennyire égett az arca a moziban ennek a jelenetnek a butaságától.
Nah ezt még tetézd meg még egy kis butasággal, és akkor megkapod a film egyik legzavarbaejtőbb és leghosszabb semmit mondó izéjéz, mert ezt már nem merem jelenetként említeni.

A filmben minden meg van oldva kaszkadőrökkel és a robbanások nagyrésze is tényleg robbanásnak néz ki, de egy ponton mutatnak kiömlő benzint/kerozint ami olyan bődületes ronda CGI-vel lett megcsinálva, hogy én szégyelltem el magam...
És ez az ami mindent elmond a filmről.

Színészek terén Statham, és Dwayne Jhonson nem hozott semmi, újat de leglalább stabilan a régit. Stathamnek ez a poénkodós figura, aki amúgy meg tud ölni a nézésével kezd nagyon jól állni, kíváncsian várom mikor öregszik majd ebből ki, és lesz nevetséges. Bár szerintem akkor is építenek rá majd valami nagypapa a bárgyilkos dolgot, aminek a fő humora az lesz hogy vizelet tartási problémái vannak az öregnek.

Itt a legelkeserítőbb viszont Idris Elba... Kezdem azt hinni hogy a kultusz ami lassan felépül a színész köré csak egy nagy füst, és bent a háttérben valami apró lángocska ég csak, és csinálja ezt a füstöt.
Remélem hamarosan kap egy olyan szerepet az említett színész amiben megmutathatja hogy tényleg tud színészkedni, és akkor végre elmúlhat az a kétely amit bennem felépített az elmúlt évek alatt.

De hogy valami jót is említsek a filmben: A zenéket szokásosan mocsok jól eltalálták, és többször azon kaptam magam, hogy én is bólogatok az ütemre.
És Vanessa Kirby iszonyatosan jól néz ki ebben a filmben, őt még szeretnénk többet látni a filmvásznon, ha másért nem is akkor a mosolyáért, az pedig, hogy színész ként mit tud kezdeni magával majd kiderül mivel eddig nem arattak nagy sikert.

Ez a film nagyon nem jó, és nem is akarom és nem is tudom megvédeni, mivel egyszerűen érezhetően a trasht gyártották ezzel le.
Míg a halálos iramban ott vannak a nők é az igazán fasza autók, addig ebből még igazán ez is kimarad de hozza az összes bugyuta faszságát.
Királyak a kameók a filmben, ezt is meg kell hagynom, de mindez mellet teljesen értelmetlenek is.

De én el fogok menni a következő részre, mert ez az én nasim éjszaka az ágyban, mikor más senki nem látja, és ugye az is megbocsáthatatlan bűn...
Itt mikor bemegy a moziba tudom, hogy szemét lesz, és jó is megnézni, amit nem értek, hogy ez a többi embernek miért tetszik, mert ők nem hiszem hogy a 2-3 havi egyszeri mozizásukon szemetet szeretnénk nézni. Talán az a szó tetszik nekik, hogy TESÓ. Ami a CSALÁD pótlója lett ennek a filmnek.
Itthon viszont sajnos biztosan megtöltenek pár mozitermet majd a filmet megnézők.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotelkritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr1214818008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása