Fotel Kritikus

Kritika arról, amit csak látok

Januári premierek nálam

2020. január 02. 14:36 - krono_gabor

jnaua_rcollage_blog.jpg

Minden hónapban érdemes elmenni legalább egyszer moziba, mert mindig van olyan film amit megéri megnézni. Nekem hetente vannak ilyen filmek, de, hogy nektek ne kelljen annyit válogatni elmondom szerintem mikre érdemes bárkinek beülni.

A januári mozi nem az ami a legjobban pezsegne a világon, de ilyenkor is akadnak olyan címek amelyekre érdemes odafigyelni, vagy bepótolni ha valamilyen okból hozzánk csak most fut be a mozikba.

Nézzük az első hetet amiről még nem vagytok lecsúszva, hiszen ma kezdődnek a premierek.

Az én ajánlatom erre a hétre egyértelműen a Tőrbe Ejtve(jan.02).
Ez a film az elmúlt években sokat emlegetett Rian Johnson gyereke, mivel nem csak, hogy ő írta a forgatókönyvet de a rendezői szék párnáját is az ő feneke melegítette. Sok sarat lehet dobálni Johnsonra, de mindenképpen el kell ismerni, hogy ő az aki ért a fordulatokhoz, és eben a filmben is erre számíthatunk. Itt pedig nagy nevekkel megszórva kapunk egy elsőre szórakoztatónak tűnő nyomozás történetét, ahol tényleg csak a végén derül ki, hogy ki volt a gyilkos.

 

Ezen a héten futottak még kategóriába kerül szerintem az Átok háza(jan.02), ami a méltón híres 2004-es Átok film remakeje.

És, hogy ne verjétek el az összes pénzeteket a moziban ebben a hónapban itt van egy Netflix alkotás is a Halott kölykök(dec.31), amely igazi thriller rettegést ígér a TV képernyő előtt Mogyis popcornnal.

A második hét sokkal kevesebb érdekességet tud felmutatni, de természetesen innen is lehet szemezgetni és megtalálni azt amire igazán érdemes elmenni moziba, ez pedig az Árok(jan.9) című első ránézésre régimódi, óriás szörnyes, víz alatti horrornak ígérkezik.
Színészi oldalról nem hiszem, hogy lesz probléma, hiszen itt lesz Vincent Cassel, Mamoudou Athie, T.J. Miller, és Kristen Stewart. De szerintem mindenképpen nézzetek bele a trailerbe mert egy ilyen filmnél az-az igazán beszédes, és ez lesz a meggyőző a nevek helyett

 

Hónap közepén 2 film is érkezik amire érdemes beülni és mindenkinek szórakoztatóak lehetnek. Az első inkább a felnőtteknek jelenthet nosztalgiába burkolódzó szórakozást a Bad Bozys(jan.16) új része, és szerencsére nem remakeje. A kérdés már csak az, hogy mennyire fog ez működni a robbanásairól híres Michael Bay nélkül. Én tényleg izgatottan várom.

A másik pedig a családosoknak vagy kisgyerekeseknek lehet a legoptimálisabb választás, egy kis közös kikapcsolódásra. Ez pedig a jól ismert Dolittle(jan.16), természetesen újragondolva, tehát csúnyán mondva remakelve. Főszerepben pedig a kicsit hóbortok állatbarát Dolittle(Robert Downey Jr.) fog igazán meglepő kalandokba keveredni azzal a képességével, hogy megérti az állatok nyelvét.

Hó vége felé közeledve kicsit komolyabb témákat is elkezdhetünk feszegetni ez pedig a 2 világháború, hiszen itthon ebben a hónapban mutatnak be két teljesen ellentétes filmet arról mi is történik az első és a második világháborúban. Természetesen mind a kettő különböző módon mutatja ezt be a nézőknek.
Amit mindenkinek tudok ajánlani az-az 1917(jan.23), ami egy vérbeli háborús dráma, és igazán moziba való látványt is nyújt, szerintem ezt senkinek nem éri meg kihagyni akit csak egy kicsit is érdekel az első világháború puritánsága

 

A második és az én igazi választásom pedig a JoJo Nyuszi(jan.23) ami kicsavart és fekete humorral fogja ábrázolni a náci Németországot, és sokszor Hitlert magát a második világháború alatt. A rendező Taika Waititi akinek köszönhetjük az abszurd humort a Marvelbe a Thor: Ragnarökkel, és ő alkotta meg azt a hamis dokufilmet is, ami az újzélandi vámpírokon keresztül érzékelteti a bevándorlók helyzetét a modern korban. Nekem ez a tuti választás, de inkább nézzetek trailert, mert ha ez nem nyeri el a tetszésetek akkor ez nem nektek való.

Utolsó hétre pedig kis lazítás, ahol a családi vígjátékok, és a kicsit kikapcsolódást nyújtó könnyű témák érkeznek az előző heti nehéz falatok után. Ezekből kiemelkedő a Kisasszonyok(jan.30) ami egy romantikus dráma igazán jó színészi felhozatallal.

 

De ami pedig a férfiaknak szólhat óriási sztár parádéval az pedig a kicsit humorral fűszerezett bűnügyi film tehát egy igazi Guy Richie alkotás az Úriemberek(jan.30).

Remélem mindenki megtalálja azt, ami tetszene neki és el is megy moziba, mert a popcorn illatt így januárban igazán felmelegíti a hangulatunkat.
Melyik film érdekel titeket a hónapban, ha esetleg olyan ami nincs a listán az még jobban érdekelne.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotelkritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr4015385358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása